Tourke Design

Dutch Design Tour Eindhoven

Je hebt voor deze Design Tour Eindhoven van ons een wachtwoord ontvangen per e-mail, vul deze hier in. Werkt je wachtwoord niet? Dan hebben wij wellicht ondertussen het wachtwoord gewijzigd. De wijziging sturen we altijd per e-mail aan je door dus controleer dat eerst bij je recente berichten.

Niet gevonden? Stuur ons via het vraagteken (rechtsboven) een whatsapp bericht met je naam en boekingsnummer dan krijg je het gewijzigde wachtwoord zo spoedig mogelijk via WhatsApp.

Advies: controleer een dag voor je tour of je kunt inloggen en of de web app duidelijk is en werkt.

Hallo daar! 👋🏼

Welkom bij de Design Tour Eindhoven web-app!

Eindhoven is een jonge stad die snel groeit en bekend staat als een stad van creatieve mensen. Vroeger was schapenteelt en textielindustrie belangrijk voor de ontwikkeling van de stad, dit gebeurde al voordat Philips naar Eindhoven kwam. Philips heeft bijgedragen aan het ontwerp van producten en heeft de basis gelegd voor design in de stad.

Al in 1950 ontstond de Academie voor Industriële Vormgeving die eind jaren negentig van naam is veranderd naar de Design Academy. Deze opleiding heeft een grote rol gespeeld in de groei van design in Eindhoven en tegenwoordig blijven veel afgestudeerde creatievelingen in de stad om te werken en wonen. De stad heeft waardevolle locaties waar veel industrieel erfgoed te vinden is, wat inspirerende plekken zijn.

Naast de Dutch Design Week in oktober zouden we het hele jaar door design zichtbaar en voelbaar moeten maken, want het is een belangrijke pijler van de stad! Techniek, kennis en design gaan hand in hand en maken onze stad uniek.

Tijdens deze tour ontdek je de designdistricten, creatieve broedplaatsen, hotspots, design objecten, design architectuur, design projecten en plaatsen waar je kunt genieten van exposities. Ook leer je social design kennen en ontwerpen voor een groenere stad. Tevens willen we een aantal designers in de schijnwerpers zetten.

Om jouw tour vlekkeloos te laten verlopen nemen we eerst een aantal stappen met je door. We willen je vragen deze goed te lezen en de aanwijzingen op te volgen.

Heb je vragen tijdens het rijden van deze tour? Klik op het vraagteken, rechtsboven naast het menu, en stuur ons een berichtje. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk.

Geniet ervan!

Overzichtskaart route van startpunt tot aan Bushalte van Rietveld. 

Overzichtskaart route van Bushalte van Rietveld tot aan Studio Rens.

Overzichtskaart route van Studio Rens naar Onomatopee.

Overzichtskaart route van Onomatopee tot aan het eindpunt.

Google Maps 🗺

Om te navigeren gebruiken wij tijdens de tour Google Maps. Klik op onderstaande link om te controleren of je Google Maps op je telefoon hebt geïnstalleerd. Zo niet, installeer deze dan. Controleer na installatie of de locatietoegang aan staat.

Apple apparaten Android apparaten

Apple: ga naar instellingen > Google Maps > locatie > sta toegang tot locatie toe: zet een vinkje ‘bij gebruik app’ of bij ‘altijd toestaan’.

Android: ga naar instellingen > Maps > locatie > toegang tot locatie voor deze app: zet een vinkje bij ’toestaan bij gebruik app’ of ‘altijd toestaan’.

Telefoon opladen 🔋

Een hele dag de navigatie gebruiken in combinatie met deze app met foto’s en aanvullende informatie zorgt ervoor dat je batterij snel leeg is.

Zorg dat je een oplader en een usb kabel bij je hebt zodat je de telefoon altijd onderweg kunt opladen.

Gebruik van de app

Nadat je op ‘start tour’ hebt geklikt zie je de eerste stop met onder de titel het adres van deze stop. Onder het adres bevindt zich een gele knop en als je op deze knop klikt opent Google Maps. Dit is de door ons samengestelde route vanaf je huidige locatie naar de aangegeven stop.

Voorbeeld:

We adviseren het gebruik van deze web-app. Met je eigen navigatie navigeren mag natuurlijk ook, navigeer dan naar het adres boven de gele knop. De adressen bij gebruik van ons systeem zijn exacter dan dat je het adres zelf in je navigatie invoert.  

Naast de punten in de tour die het stoppen waard zijn gebruiken wij ook punten om tot een mooie route te komen. Wij noemen deze ‘via punten’. Als je hier bent aangekomen kan je direct op ‘volgend punt’ klikken en navigeren naar het volgende punt stop hier niet. In verband met de veiligheid adviseren wij je dat de bijrijders de navigatie op zich nemen en steeds wisselen van scherm zoals hieronder aangegeven. 

Via deze app opent de Google Maps App, je verlaat dan deze omgeving. Ben je aangekomen bij het eindpunt van de route op Google Maps? Open dan deze app weer om informatie en foto’s over je huidige locatie te zien. Voor de veiligheid adviseren wij dat de bijrijders lezen en navigeren.

Veel plezier! 🎉

Zijn jullie er klaar voor? Geniet van Designstad Eindhoven!

LET OP
Deze tour start en eindigt op de Gasfabriek 3 waar de fietshuurder Velorent is gevestigd. Heb je een fiets gehuurd haal deze dan op aan de rechterkant van het gebouw bij de deur van Velorent. Heb je geen fiets gehuurd via City Tours Eindhoven dan is dit een fictief startpunt en kan je navigeren naar het volgende punt in de tour wat hier vlakbij ligt. Ga voor openingstijden naar www.velorent.nl

Exposities met entree 
Van Abbemuseum

Gratis exposities
Kazerne expo en designshop
Piet Hein Eek shop en showroom
Van Abbemuseum (alleen café, roze huisje en shop)
Mu Hybrid Art House
Dwaalhaas
KEVN
Sectie-C
Onomatopee

Baltan Laboratoires?????
Kiki en Joost ??????

LET OP

 • Deze tour is ???  km lang en om alles goed te zien is minimaal een halve dag nodig.
 • Als je fietsen hebt gehuurd zorg er dan voor dat je op tijd terug bent om je fiets in te leveren. Wij adviseren je, voor een optimale beleving, uiterlijk  ???? uur te vertrekken vanaf het startpunt mits je het museum niet onderweg wil bezoeken.
 • Indien er op het startpunt een slechte internet verbinding is loop dan wat verder en probeer het opnieuw.
 • Controleer een dag voor je tour of je kunt inloggen en of de web app duidelijk is en werkt.
 • Gebruik altijd de gele navigatiebalk per stop. Zo navigeer je precies naar het juiste punt zoals we hebben bedoeld.

Klik op de groene knop met ‘Start Tour’ en begin met de design tour Eindhoven!

Fiets

 • 1805 De volgende locatie bevindt zich naast het startpunt op hetzelfde (NRE) terrein. Startpunt Cyklist (Design District NRE)

  Design Tour Eindhoven
  De komende vier punten bevinden zich op loopafstand van het startpunt op het NRE terrein. Het eerste punt bevindt zich zelfs in het gebouw naast je. Loop met de fiets in de hand langs de eerste drie stops en fiets een heel klein stukje voor de vierde.

  Design District NRE
 • 2547 De volgende locatie bevindt zich schuin tegenover NULzes op hetzelfde (NRE) terrein. Nul Zes (Design District NRE) Design District NRE
 • 2189 De volgende locatie bevindt zich naast Make Eindhoven op hetzelfde (NRE) terrein. Make Eindhoven (Design District NRE) Creatieve speeltuin Design District NRE
 • 2543 De volgende locatie bevindt zich op 120 meter afstand op hetzelfde (NRE) terrein. Bart Hess (Design District NRE) Design District NRE
 • 2185 De volgende locatie bevindt zich op 400 meter afstand. APTUM (Design District NRE) Design District NRE
 • 2193 De volgende locatie bevindt zich op 300 meter afstand. Titia Ex

  Design Tour Eindhoven
  Dit werk bevindt zich aan het havenhoofd van het kanaal.

  Light Design
 • 2197 De volgende locatie bevindt zich in Domus Dela waar je nu naast staat. Loop langs het grasveld en kerk en ga daar naar binnen. Na binnenkomst links en loop tot aan de receptie. Maarten Baas

  Design Tour Eindhoven
  Dit werk bevindt zich buiten aan de achterzijde van de kerk. Loop daarna via de achteringang naarbinnen voor de volgende stop.

  Openbare kunst
 • 2369 De volgende locatie bevindt zich op 450 meter afstand. Fly Light

  Design Tour Eindhoven
  Dit werk bevindt zich in de centrale hal bij de receptie van het hotel.

  Tech Art
 • 2212 De volgende locatie bevindt zich op 350 meter afstand. Van Abbemuseum (Hotspot) Expo
 • 2204 De volgende locatie bevindt zich op 350 meter afstand. Abri Rietveld Kleinste museum
 • 2279 De volgende locatie bevindt zich op 450 meter afstand. De Kazerne (Hotspot) Home of Design Hotspot
 • 2283 De volgende locatie bevindt zich op 300 meter afstand. Design academy Design Academy
 • 2701 De volgende locatie bevindt zich op 1200 meter afstand. Blob Digitale ontwerptechniek
 • 4003 Grand Café de Lichttoren (Horecastop)

  Inclusief in deze Dutch Design Tour
  -
  Drankje naar keuze (warme drank of frisdrank)
  - Pastel de nata

   

  Horecastop
 • 2287 De volgende locatie bevindt zich op 1400 meter afstand. Temporary Art Centre (TAC) Creatieve broedplaats Expo
 • 2556 De volgende locatie bevindt zich tegenover MU Hybrid House Mu Hybrid house Expo
 • 3974 De volgende locatie bevindt zich tegenover Plug-in City Plug-In City Creatieve broedplaats
 • 3971 De volgende locatie bevindt zich op 900 meter afstand Trudotoren Moderne architectuur
 • 2299 De volgende locatie bevindt zich op 900 meter afstand. Het beeld van Gerard Philips bevindt zich rechts langs het Innovation Powerhouse in het parkje. Innovation Powerhouse (Design District Strijp-T) Future design
 • 2295 De volgende locatie bevindt zich op 1000 meter afstand. Baltan Laboratories (Hotspot) Innovatief onderzoek
 • 2678 De volgende locatie (Plan-B) bevindt zich op 2800 meter afstand en is van maandag tm vrijdag tussen 09.00-17.00 uur geopend. Wil je (retour) 5,6 km minder fietsen vandaag? Navigeer dan via het menu rechtsboven naar Piet Hein Eek Evoluon Architectuur
 • 3950 Let op, deze locatie is geopend van maandag tm vrijdag tussen 09.00-17.00 uur. De horeca is tot 15.00 uur geopend. De volgende locatie bevindt zich op 2800 meter afstand. Plan-B (broedplaats) Creatieve broedplaats
 • 2307 De volgende locatie bevindt zich op 2800 meter afstand. Piet Hein Eek (Design District Strijp-R) Ruig Design
 • 3968 De volgende locatie bevindt zich op 2100 meter afstand. BioArt Laboratories
 • 1880 De volgende locatie bevindt zich op 850 meter afstand. Collecting Cultures Street Art Sociaal project
 • 2561 De volgende locatie bevindt zich op 450 meter afstand. Dwaalhaas (Levens)kunst
 • 2311 De volgende locatie bevindt zich op 2300 meter afstand. KEVN (Hotspot) Expo Hotspot
 • 2318 De volgende locatie bevindt zich op 1800 meter afstand. Flying Pins Openbare kunst
 • 1784 De volgende locatie bevindt zich op 2200 meter afstand. Berenkuil street art Street Art
 • 2322 De volgende vijf locaties bevinden zich op het terrein van Sectie-C Sectie-C (creatieve broedplaats) Creatieve broedplaats
 • 2573 De volgende vier locaties bevinden zich op het terrein van Sectie-C Nacho Carbonell (Sectie-C) Surrealistisch design
 • 2329 De volgende drie locaties bevinden zich op het terrein van Sectie-C Tessa Koot (Sectie-C) Collectible Design
 • 2326 De volgende twee locaties bevinden zich op het terrein van Sectie-C Niels Hoebers (Sectie-C) Stop Motion Design
 • 2565 De volgende locatie bevindt zich op het terrein van Sectie-C Gijs van Bon (Sectie-C) Kinetisch Design
 • 2569 De volgende locatie bevindt zich op 2700 meter afstand. Tijs Rooijakkers (Sectie-C) Ruimtelijke objecten
 • 3980 De volgende locatie bevindt zich op 750 meter afstand. Kade Clubhuis Social Design
 • 2340 De volgende locatie bevindt zich op 250 meter afstand. Kiki en Joost Vakmanschap
 • 2344 De volgende locatie bevindt zich op 1600 meter afstand. Onomatopee Expo
 • 3977 De volgende locatie bevindt zich op 1000 meter afstand. Fuutlaan Hall Creatieve broedplaats
 • 1805 Eindpunt Cyklist

  Design Tour Eindhoven
  Dit is het eindpunt van de Design Tour Eindhoven. Als je een fiets hebt gehuurd dan kan je deze hier inleveren. Klik op 'volgende' om een review achter te laten.

  Eindpunt
 • 3318 Review Review
 • XX
  2183

  Question

  ...

  Dat is het goede antwoord! 🎉😎

  Je kan door naar de volgende vraag!

  Dat is niet het goede antwoord! ❌😥

  Probeer het nog eens...